Restaurering av vattendrag 28 april kl 19.00-21.30

Tor 28 april kl 19.00 – ca 21.30
Restaurering av vattendrag – vi visar hur det kan gå till
Under lång tid har vi sänkt sjöar, dikat ut marker, byggt dammar samt rätat ut och kulverterat (dragit i rör)  vattendrag. Dessa åtgärder har varit negativa för vattendragens naturligt fungerande ekosystem. Att återställa den fysiska miljön i våra vatten är en viktig del i de åtgärdsprogram som Vattenmyndigheten beslutat om för att vi skall uppnå en god vattenmiljö.
Fredrik Lundblad, som arbetar med restaurering av vattendrag, visar vad som uppnåtts med restaureringen vid Fälleberga kvarn denna försommarkväll. Därefter njuter vi av vårblommor och fågelsång i omgivningen.

Vegeå

Vegeå

 

Samling: Fälleberga kvarn kl 19.00
Kontakt: Fredrik Lundblad 073-540 16 56 och Lars-Bertil Nilsson 076-817 78 53

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.