Föreläsningar på Bjuvs bibliotek hösten 2018

Föreläsningar på Bjuvs bibliotek – se även
https://www.bjuv.se/matklimat/

Mer än honung – pollinerande insekter i staden och jordbrukslandskapet
Tisdag 2 oktober klockan 18-19
Anna Persson från Lunds universitet berättar om bina och
deras viktiga roll i ett hållbart samhälle.

Hur ska vi äta klimatsmart?
Torsdag 4 oktober klockan 18-19
RISE, ett oberoende, statligt forskningsinstitut, ger oss kunskaper
baserat på aktuell forskning som hjälper oss göra hållbara val när vi handlar i mataffären.

Dumpstring
Måndag 8  oktober klockan19-20
Andreas Jakobsson, författaren till boken Svinnlandet tar oss
med på en resa och berättar om systemfel och mat som går till spillo helt i onödan.

Temalördag på Bjuvs bibliotek
Lördag 6 oktober klockan 10-14
Välkommen till en spännande halvdag med fokus på maten,
dess klimatpåverkan och vad som är på gång i Bjuvs kommun!

  • Hur jobbar Bjuvs kommun för att bjuda på klimatsmart mat? (Richard Gustafsson kostchef Bjuvs kommun)
  • Varför blev det ont om dricksvatten på flera platser i Skåne under sommaren? (NSVA)
  • Vad händer med matavfallet efter att du har sorterat ut det hemma? (NSR)
  • Vad är Food Valley of Bjuv? (Bengt Fellbe, näringslivssamordnare Bjuvs kommun)
  • Hur hänger miljö och hälsa ihop med det vi äter? (SLU)

Lyssna på föreläsare, mingla bland utställare och smaka klimatsmart mat!

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.