Maglaby kärr 2021-2024

Nu sätter vi upp nya skyltar som beskriver slutfasen i arbetet med att muddra kärret. Tiotusentals kubikmeter sediment har flyttats från kärrets botten till andra sidan vallen. Vi förväntar oss att vegetationen återtar detta område med gräs, buskar och enstaka träd som bygger på det vi redan vet om vad som funnits i området sedan istiden. Djurlivet i kärret kommer säkert att bli intressant. Allt ifrån insekter och kräldjur till fåglar. Kommande besök kommer att vittna om utvecklingen i närtid. Men räkna med att det tar några år innan kärret återtagit sin roll som refug för växt- och djurlivet. Ett är dock säkert. Volymen vatten är mycket större och nu kan räddningstjänsten lätt komma åt att ta vatten om och när det behövs.

Högerklicka på bilden – öppna i nytt fönster och öka storleken med Ctrl+ så är det lätt att läsa skylten.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.