Skogsvandring vid Tyringe söndag 12 mars kl. 10.00-14.00

I direkt anslutning till Tyringe finns ett mångskiftande skogslandskap med stora biologiska värden. Vi kommer att göra en vandring på stigar och i viss mån skogsvägar norr om Tyringe och röra oss genom äldre bokskog, blandskog, granskog av olika åldrar och över en mosse. Som avslutning tittar vi på en biotopskyddad gammal aspblandskog. Det är mesarnas tid och alla Skånes arter finns här som vi med lite tur får se med mycket annat.

Välkomna!

Det går alldeles utmärkt att åka tåg till denna utflykt från exempelvis Bjuv och Åstorp.

Samling: Parkeringen strax norr Tyringe station (Industrigatan) klockan 10. Därifrån tar det drygt 10 minuter att gå till skogen. Själva vandringen beräknas ta fyra timmar. Ta med fika och glöm inte kängor eller stövlar.

Anmälan till Bengt Hertzman hertzman@skanes-nordvastpassage.se eller 070 203 59 15

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.